Kozmetika

Ladival®

Že več kot trideset let skrbi za zaščito našega največjega organa – kože.

  • 100 % zaščite
  • 0 % aditivov, ki dražijo kožo
Ladival®
Na voljo tudi v spletnih lekarnah

Opis

Ladival® je najbolj prodajana linija sončnih krem po lekarnah v Nemčiji. Že več kot trideset let skrbi za zaščito našega največjega organa – kože. Sončno linijo Ladival® odlikujejo:

  • Visoka UVA/UVB zaščita. Fotostabilne filtre, ki ščitijo pred UVA/UVB-svetlobo, dopolnjuje kompleks antioksidantov, ki varuje celice pred poškodbami IR-A žarkov. Ladival® naši koži tako zagotavlja trojno zaščito.
  • Izdelki ne vsebujejo dišav, barvil, emulgatorjev in konzervansov.
  • So dermatološko testirani.
  • Izdelki so vodoodporni.

V Sloveniji so na voljo trije izdelki za zaščito pred soncem, dve pršili za kožo, nagnjeno k alergijam na sonce, in eno pršilo, namenjeno zaščiti otroške kože.


Ladival® za kožo, nagnjeno k alergijam, ZF 30

Pršilo za zaščito pred soncem, 150 ml

Ladival® za kožo, nagnjeno k alergijam, ZF 30, vsebuje visoko UVA/UVB-zaščito in varuje pred škodljivimi posledicami IR-A-žarkov. Je lahke teksture ter primeren za mastno kožo, nagnjeno k alergijam na sonce in aknam Mallorca. Ne vsebuje maščob, emulgatorjev, dišav, barvil in konzervansov. Pršilo je preprosto za nanašanje, se hitro vpije in zagotavlja prijeten občutek na koži.


Ladival® za kožo, nagnjeno k alergijam, ZF 50

Pršilo za zaščito pred soncem, 150 ml

Ladival® za kožo, nagnjeno k alergijam, ZF 50, vsebuje zelo visoko UVA/UVB-zaščito ter ščiti pred škodljivimi posledicami IR-A žarkov. Je lahke teksture in primeren za mastno kožo, kožo nagnjeno k alergijam na sonce in aknam Mallorca. Ne vsebuje maščob, emulgatorjev, dišav, barvil in konzervansov. Pršilo je enostavno za nanašanje, se hitro vpije in zagotavlja prijeten občutek na koži.


Ladival® za otroke, ZF 50

Pršilo za zaščito pred soncem, 200 ml

Ladival® za otroke vsebuje zelo visoko UVA/UVB-zaščito ter varuje pred škodljivimi posledicami IR-A-žarkov. Ne vsebuje PEG-emulgatorjev, dišav, barvil in konzervansov. Namenjen je občutljivi koži dojenčkov in otrok. Primeren tudi za suho kožo in otroke z atopijskim dermatitisom.


Uporaba

Pred izpostavljanjem soncu nanesite izdelek izdatno na kožo in počakajte, da se vpije. Premalo izdelka za zaščito pred soncem zmanjša njegov zaščitni učinek. Nanos večkrat ponovite, še zlasti po kopanju, brisanju z brisačo in potenju, da ohranite zaščito. Dojenčke in majhne otroke zaščitite pred neposredno sončno svetlobo ter uporabite oblačila in izdelke za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem. Tudi izdelki z visokim zaščitnim faktorjem ne zagotavljajo popolne zaščite pred soncem. Izogibajte se intenzivnemu opoldanskemu soncu. Prekomerno sončenje predstavlja resno tveganje za zdravje. Izogibajte se stiku z očmi.


Starši in vzgojitelji smo vzor, ko gre za zaščito pred soncem

Za otroke ni boljšega od igre v pesku, vodi ali na igrišču. Sončni žarki, ki so jim takrat izpostavljeni, so lahko nevarni za otroško kožo, saj zaščitni mehanizmi še niso razviti. Vsaka sončna opeklina pri otrocih predstavlja tveganje za poškodbo kože, posledice pa so lahko vidne čez nekaj let. Zaščita pred soncem je torej nujna zlasti za otroško kožo.

Danes je dokazano, da ima genetski material kože spomin. Več ima otrok sončnih opeklin, večje je tveganje za razvoj kožnega raka, ko odraste. Telesu lastni zaščitni mehanizmi se v celoti razvijejo šele med puberteto. Zato je pomembno, da smo starši in vzgojitelji zgled, ko gre za zaščito pred soncem, in da sredstva za zaščito pred soncem tudi resnično uporabljamo.


Priporočilo

Otroci, mlajši od enega leta, ne smejo biti nikoli izpostavljeni neposrednemu soncu. Sredstev, ki so na voljo kot »zaščita pred soncem za dojenčke«, ne priporočamo – ta namreč predlagajo brezskrbno izpostavljanje soncu. Med hojo in vožnjo je treba poskrbeti za zaščito nepokritih predelov kože, namenjeno otrokom – kot so klobuki, oblačila z dolgimi rokavi, senčniki in sončna očala. V avtomobilu je priporočljivo pritrditi tudi senčnike na zadnja bočna stekla.

Izdelki za zaščito pred soncem Ladival® za otroke so prilagojeni občutljivi koži dojenčkov in otrok. Poudarek je na največji zaščiti pred poškodbami kože, ki jih povzroča sonce, pa tudi na posebnih negovalnih formulacijah in povečani vodoodpornosti.


Kje kupiti

Ladival® je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.


Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več