Medicinski pripomočki

Domov Naši izdelki Medicinski pripomočki Suplasyn®

Suplasyn®

2 ml, 6 ml

Suplasyn® je medicinski pripomoček, ki vsebuje raztopino natrijevega hialuronata v koncentraciji 10 mg/ml. Suplasyn® in Suplasyn® 1-Shot sta namenjena za simptomatsko zdravljenje osteoartroze1.

Suplasyn® vsebuje raztopino natrijevega hialuronata v koncentraciji 10 mg/ml. Namenjen je za simptomatsko zdravljenje osteoartroze1.

Suplasyn® se daje v sinovijski prostor prizadetega sklepa (intraartikularno) npr. v koleno, kolk, gleženj, palec.

Raztopino sme dajati samo zdravnik.

Vir
1. Navodilo za uporabo Suplasyn®

Viskoelastična raztopina prečiščene hialuronske kisline specifične molekularne teže, pridobljene s fermentacijo.

Vsebnost ene brizge:

  Suplasyn® Suplasyn® 1-Shot
Natrijeva sol hialuronske kisline 20 mg 60 mg
Pomožne snovi do 2 ml 6 ml

 

Viskoelastična raztopina prečiščene hialuronske kisline specifične molekularne teže, pridobljene s fermentacijo.

Vsebina 2 ml in 6 ml.

Medicinski pripomoček izpolnjuje zahteve za oznako CE 0344.

 

Zdravnik vam bo dal Suplasyn® v sinovijski prostor prizadetega sklepa (intraartikularno). Vsako dajanje Suplasyn®-a traja le nekaj minut in ga mora opraviti zdravnik.

Med pregledom pri zdravniku boste sedli ali legli v udoben položaj. Zdravnik vam bo verjetno najprej dal lokalno sredstvo za omrtvičenje (anestetik) in nato Suplasyn®. Med injiciranjem boste morda občutili nelagodje, ki običajno hitro izgine.

Po injiciranju se lahko pri nekaterih bolnikih pojavi blaga lokalna reakcija, ki lahko obsega bolečino, toploto, pordelost in oteklost.

Če se vam pojavijo omenjeni simptomi, naj prizadeti sklep miruje, lokalno pa ga hladite z ledom. Pri večini bolnikov simptomi minejo v nekaj dneh.

Če se vam zdi, da so simptomi močno izraženi ali če vztrajajo dlje časa, se morate posvetovati z zdravnikom. Če se pojavijo neželeni učinki, prenehajte z uporabo. Za dodatne informacije glejte navodilo za uporabo.

Opozorilo: Shranjujte nedosegljivo otrokom. Raztopino sme dajati samo zdravnik.

Mnenja

Kakovost STADA

V podjetju Stada je vrhunska kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do naših uporabnikov na prvem mestu. Poseben poudarek namenjamo zanesljivosti in varnosti naših izdelkov, kar predstavlja temeljno načelo naše predanosti visokim standardom.

Preberite več

Koristni nasveti

Mnenja strank

“Prehransko dopolnilo Cetebe sem jemala nekaj tednov in opazila izboljšanje svojega počutja. Po redni uporabi se počutim bolj energično. Embalaža je priročna, kapsule pa enostavne za zaužitje.”

• Simona, Ljubljana

Na voljo tudi v spletnih lekarnah