Medicinski pripomočki

ViraSoothe™

Hladilni gel za lajšanje simptomov noric.

ViraSoothe™
Na voljo tudi v spletnih lekarnah
 

Opis

Norice ali vodene koze so virusna nalezljiva bolezen, ki jo povzroča virus Varicella zoster. Spada v družino virusov herpesa. Večina ljudi preboli norice v otroštvu. Praviloma takrat poteka bolezen v lažji obliki.1

Značilni simptomi noric so rahlo povišana telesna temperatura in mehurčkasti izpuščaji. Izpuščaji so lahko zelo srbeči. Ti se sprva pojavijo kot rdeče pike na prsih in trebuhu, nato pa se razširijo po vsem telesu. V približno štirih ali petih dneh se mehurčkasti izpuščaji posušijo in nastanejo kraste. Če te spraskamo ali se pojavijo bakterijske okužbe, lahko nastane brazgotina.

Za lajšanje dražečih simptomov noric uporabimo hladilni gel Virasoothe™. Virasoothe™ vsebuje edinstveno patentirano tehnologijo Osmo Care, ki klinično dokazano lajša dražeče simptome noric, tako da hladi in pomirja kožo ter lajša srbečico. Kožo ščiti in s tem spodbuja naravno celjenje, kar lahko zmanjša nastanek trajnih brazgotin.

Vir: 1 NIJZ: https://www.nijz.si/sl/norice (5. 5. 2020)


Kako uporabljamo hladilni gel Virasoothe™

Primerno za otroke od šestega meseca naprej. Manjšo količino gela vtrite v kožo, dva- do trikrat na dan oziroma kadar je potrebno lajšanje simptomov.

Pozorno preberite navodilo za uporabo, saj vsebuje za vas pomembne informacije. Navodilo shranite, morda ga boste še potrebovali. Za več informacij se posvetujte s farmacevtom. Če se simptomi poslabšajo ali se ne izboljšajo, obiščite zdravnika.

Medicinski pripomoček izpolnjuje zahteve za oznako CE 0086.


Navodilo za uporabo

Kje kupiti

Virasoothe™ je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.


Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več