Prehranska dopolnila

EUNOVA® DuoProtect D3 + K2

Permišljena kombinacija za zdrave kosti in imunski sistem.

EUNOVA® DuoProtect D3 + K2
Na voljo tudi v spletnih lekarnah
     
     

 


Opis

Prehransko dopolnilo EUNOVA® DuoProtect D3 + K2 s 1.000 i.e. (25 μg) vitamina D3 in 80 μg vitamina K2 za zdrave kosti in podporo imunskemu sistemu.

Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema. Vitamina D in K prispevata k ohranjanju zdravih kosti.

EUNOVA® DuoProtect D3 + K2 ne vsebuje umetnih barvil, soje, mlečnih beljakovin, glutena in laktoze.

Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.


Sestava

Sestava

1 kapsula

% PDV*

Vitamin D

1.000 i.e. (25 μg)

500 %

Vitamin K2

80 μg

107 %

*PDV = priporočeni dnevni vnos


Sestavine

polnilo: mikrokristalna celuloza; hidroksipropilmetilceluloza, stearinska kislina; zgoščevalec: arabski gumi; saharoza, škrob, barvilo: titanov dioksid; rastlinsko olje (kokosovo in palmovo v različnih razmerjih), silicijev dioksid; vitamin K2 (menakinon), vitamin D3 (holekalciferol), antioksidant: tokoferol


Navodilo za uporabo in priporočena dnevna količina

Vzemite 1 kapsulo na dan ob katerem koli obroku z malo vode.


Vsebina

30 in 90 kapsul


Pogoji shranjevanja

Pretisne omote hranite v škatlici, da jih zaščitite pred svetlobo. Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.


Opozorilo

Shranjevati nedosegljivo otrokom! Osebe, ki jemljejo antikoagulante (kumarinskega tipa), se morajo posvetovati z zdravnikom preden začnejo jemati prehranska dopolnila z vitaminom K.


Dobro je vedeti

Vitamin D ima številne pozitivne učinke.  Med drugim ima vlogo pri delitvi celic, prispeva k delovanju mišic ter prispeva k normalni ravni kalcija v krvi. V zadnjem času pa številne raziskave dokazujejo njegovo pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Vitamin D je znan po svoji temeljni fiziološki funkciji, da poveča zmožnost tankega črevesa, da absorbira kalcij in fosfor. S tem pomaga vzdrževati ustrezen nivo kalcija in fosforja v krvi, kar je pomembno za normalno mineralizacijo kosti.

Vitamin K2 dopolnjuje vitamin D, saj ima v telesu funkcijo aktivacije beljakovin, ki vplivajo na mineralizacijo kosti in s tem skupaj z vitaminom D prispeva k ohranjanju zdravih kosti.


Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav življenjski slog.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.


Kje kupiti

EUNOVA® DuoProtect D3 + K2 je na voljo v lekarnah in specilaiziranih prodajalnah.


Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več