Zdravila brez recepta

Ibuprofen STADA

 • hitro in enostavno jemanje brez tekočine
 • prašek se raztopi na jeziku in pogoltne s slino
 • aroma limone za prijeten okus
 • 10 vrečic s peroralnim praškom
Ibuprofen STADA
Na voljo tudi v spletnih lekarnah
   
  

Opis

Zdravilo Ibuprofen STADA se uporablja za kratkotrajno in simptomatsko zdravljenje blagih do zmernih bolečin in zvišane telesne temperature. Prašek s prijetnim okusom po limoni se raztopi v ustih.

Na voljo je v dveh jakostih:

 • Zdravilo Ibuprofen STADA 200 mg peroralni prašek lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in otroci s telesno maso nad 20 kg (stari 6 let ali več).
 • Zdravilo Ibuprofen STADA 400 mg peroralni prašek lahko uporabljajo odrasli in mladostniki s telesno maso nad 40 kg (stari 12 let ali več).

Zdravilo Ibuprofen STADA vsebuje učinkovino ibuprofen, ki sodi med nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID – non-steroidal anti-inflammatory drugs). Ta zdravila delujejo tako, da spremenijo odziv telesa na bolečine in zvišano telesno temperaturo.


Odmerjanje

Ibuprofen STADA 200 mg peroralni prašek

Telesna masa (starost) Enkraten odmerek Največji dnevni odmerek
Od 20 do 29 kg (otroci: 6–9 let) 200 mg ibuprofena 600 mg ibuprofena
Od 30 do 39 kg (otroci 10–11 let) 200 mg ibuprofena 800 mg ibuprofena
≥ 40 kg (mladostniki od 12. leta starosti in odrasli) 200–400 mg ibuprofena 1.200 mg ibuprofena

Ibuprofen STADA 400 mg peroralni prašek

Telesna masa (starost) Enkraten odmerek Največji dnevni odmerek
≥ 40 kg (mladostniki od 12. leta starosti in odrasli) 400 mg ibuprofena 1.200 mg ibuprofena

Zdravilo Ibuprofen STADA je mogoče uporabljati v okoliščinah, ko ni na voljo tekočine. Peroralni prašek se raztopi na jeziku in ga bolnik pogoltne s slino.

Presledek med odmerki ne sme biti krajši od šestih ur. Bolnikom, ki imajo občutljiv želodec, priporočamo, da vzamejo to zdravilo med jedjo.

Zdravilo Ibuprofen STADA je na voljo v odmerkih 200 mg in 400 mg ibuprofena, v pakiranju po deset vrečic.


Posebna opozorila

Zdravila ne jemljite: 

 • če ste alergični na ibuprofen ali katero koli sestavino tega zdravila,
 • če se vam je kdaj po jemanju acetilsalicilne kisline ali drugih NSAID pojavil srbeč izpuščaj, otekel obraz, ustnice ali jezik, izcedek iz nosu, težko dihanje ali astma,
 • če imate kakšno nepojasnjeno motnjo nastajanja krvi,
 • če ste imeli krvavitve iz prebavil ali perforacijo prebavil, povezano s predhodnim zdravljenjem z NSAID,
 • če imate ali ste kdaj v preteklosti imeli razjedo na želodcu ali dvanajstniku (peptični ulkus) ali krvavitev v želodcu ali dvanajstniku (vsaj dva potrjena primera razjede ali krvavitve),
 • če imate krvavitev iz krvnih žil v možganih ali kakšno drugo aktivno krvavitev,
 • če imate hudo srčno popuščanje,
 • če ste v tretjem trimesečju nosečnosti,
 • če imate hudo odpoved jeter ali hudo odpoved ledvic,
 • če ste hudo dehidrirani (npr. zaradi bruhanja, driske ali nezadostnega uživanja tekočin).
 • Zdravila Ibuprofen STADA 200 mg ne uporabljajte pri otrocih, ki imajo telesno maso manjšo od 20 kg ali so mlajši od 6 let, zaradi velike vsebnosti zdravilne učinkovine v zdravilu. 
 • Zdravila Ibuprofen STADA 400 mg ne uporabljajte pri mladostnikih s telesno maso manj kot 40 kg, ali pri otrocih, mlajših od 12 let, zaradi velike vsebnosti zdravilne učinkovine v zdravilu.

 


Navodilo za uporabo

Kje kupiti

Zdravilo Ibuprofen STADA je na voljo v lekarnah.


Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Generična zdravila

Generična zdravila

Eno izmed pomembnih poslovnih dejavnosti podjetja STADA predstavljata proizvodnja in prodaja cenovno dostopnih zdravil, ki jih poznamo pod imenom generična zdravila ali generiki. Generično zdravilo vsebuje popolnoma enako zdravilno učinkovino kot originalno, ki ga je razvil in patentno zaščitil prvotni proizvajalec.

Preberite več
Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila

Podobna biološka zdravila so kopije biotehnološko proizvedenih, tako imenovanih bioloških zdravil. To so aktivne snovi, ki so pridobljene iz živih celic rastlin ali živali. V primerjavi z generičnimi zdravili, tj. kopijami kemično proizvedenih, je treba v razvoj podobnih bioloških zdravil vložiti precej več truda in časa pa tudi sam nadzor nad proizvodnim procesom je precej zahtevnejši.

Preberite več
Ostala zdravila na recept

Ostala zdravila na recept

Kot partner priznanega nemškega podjetja Grünenthal skrbimo za trženje inovativnih zdravil za lajšanje bolečine na slovenskem trgu. Grünenthal je v svetu vodilno podjetje na področju obvladovanja bolečine in sorodnih bolezni.
Kot znanstveno podprta farmacevtska družba v zasebni lasti ima dolgoletne izkušnje z zagotavljanjem inovativnih zdravljenj in najsodobnejših tehnologij bolnikom po vsem svetu.

Preberite več

Kakovost STADA

Temeljno prvino naše korporativne strategije predstavljata kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do uporabnikov naših proizvodov in storitev. Zato precej pozornosti namenjamo ravno kakovosti in zanesljivosti oziroma varnosti naših produktov.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Z vami že 125 let

Mednarodno farmacevtsko podjetje STADA Arzneimittel AG s sdežem v Nemčiji, si je v 125-tih letih dela pridobilo ugled zanesljivega in zaupanja vrednega partnerja. Del skupine STADA je tudi podjetje STADA d.o.o., ki v Sloveniji deluje že od leta 2012.

Preberite več