Kakovost

Domov Kakovost

Kakovost v podjetju STADA

Naša temeljna prednost in uspeh se kažeta v brezkompromisni zavezanosti h kakovosti ter predanosti odgovornemu odnosu do uporabnikov naših izdelkov in storitev. V središču naše poslovne strategije stoji prizadevanje za zagotavljanje izdelkov in storitev najvišje kakovosti.

Pri STADA se ne ustavljamo zgolj pri izpolnjevanju zakonskih zahtev glede farmacevtskih in medicinskih izdelkov. Naša vizija vključuje postavljanje enotnih standardov kakovosti v celotni skupini, kar nam omogoča, da presežemo pričakovanja in se odlikujemo na trgu.

Zavedamo se, da je zaupanje v naše izdelke ključnega pomena. Zato se osredotočamo na nenehno izboljševanje varnosti in zanesljivosti naših produktov. Z uporabo preverjenih in dolgoletno preučenih aktivnih snovi zmanjšujemo tveganje morebitnih stranskih učinkov. Naša zavezanost k stalnemu nadzoru nam omogoča, da ohranjamo majhno tveganje in zagotavljamo brezskrbno uporabo naših izdelkov.

Surovine

Zelo pomembno je, da že na samem začetku proizvodnega procesa preverimo kakovost surovin, ki so v uporabi za izdelavo proizvodov. Vse farmacevtske snovi, ki sestavljajo naše izdelke, nabavimo pri zanesljivih in uglednih dobaviteljih surovin. Vzorce dobavljenih surovin testiramo v laboratoriju za nadzor kakovosti, in to v skladu z veljavnimi predpisi in znanstveno potrjenimi testnimi metodami.

Pri nadzoru kakovosti surovin preverimo naslednje dejavnike kakovosti:

Surovine

Za izdelavo naših farmacevtskih izdelkov uporabljamo zgolj tiste sestavine, ki so bile odobrene na osnovi inšpekcijskega pregleda prejetega blaga in na podlagi nadzora kakovosti.

Nadzor kakovosti v procesu proizvodnje

V procesu proizvodnje skrbimo za nenehno izvajanje in dokumentiranje nadzornih postopkov, zato da lahko ohranjamo in vzdržujemo vse dejavnike, ki so pomembni za samo proizvodnjo. Ti postopki vključujejo preverjanje deleža ostanka vlage tabletnih granulatov kot tudi teže tablet ter fizikalnih lastnosti končnih farmacevtskih oblik.

Nadzor kakovosti končnih izdelkov

Vsaka serija končnih izdelkov gre skozi postopek temeljitega končnega pregleda, kar zagotavlja, da naši izdelki dosežejo ustrezno raven farmacevtske kakovosti.

Pri vsaki seriji končnih izdelkov preverimo naslednje dejavnike:

Nadzor kakovosti končnih izdelkov

Pakiranje izdelkov in skladnost serij

Ob koncu proizvodnega procesa so končni farmacevtski izdelki zapakirani v embalažne škatlice, ki so opremljene z navodili za uporabo. Nadzorni pregledi v tem postopku zagotavljajo, da ne nastane kakršnakoli zmešnjava in zamenjava izdelkov ter vstavljenih zdravil ali embalažnih materialov.

Analitično preverjanje, ki se začne pri surovinah in nadaljuje naprej vse do končnega farmacevtskega izdelka, nam zagotavlja, da trg dosežejo zgolj brezhibni izdelki, brez kakršnihkoli napak. Zelo pomembno je, da je pri vsakem proizvodu ohranjena enaka stopnja farmacevtske kakovosti, in to pri vseh serijah izdelkov (skladnost serij).

Izdelki brez recepta Zdravila na recept Generična in podobna biološka zdravila Zdravila brez recepta Prehranska dopolnila Medicinski pripomočki Kozmetika Ostala zdravila na recept