Vitamini in minerali za otroke

15.02.2022

Avtor novice:
Interno gradivo STADA

Domov Koristni nasveti Vitamini in minerali za otroke

Vitamini in minerali so za organizem pomembni v vseh starostnih obdobjih. Glavni vir vitaminov in mineralov je zdrava, uravnotežena in raznovrstna prehrana, saj jih človeško telo ne more tvoriti ali  jih tvori v premajhnih količinah (1).

Otroci intenzivno rastejo, se razvijajo in gibljejo, zato je potreba po energiji in ustreznih hranilnih snoveh toliko večja. Pomembno je uživanje zadostne količine sadja in zelenjave, saj vsebujejo veliko esencialnih snovi, vitaminov, mineralov, antioksidantov, omega maščobnih kislin in vlaknin.

Vitamine in minerale je smiselno dodajati otrokom, ki so neješči in imajo pomanjkljiv vnos s hrano, so v obdobju intenzivne rasti, so bolj dovzetni za virusne in bakterijske okužbe oz. ko je potreba po določenih hranilih večja. Pri ustrezni izbiri prehranskega dopolnila je potrebno upoštevati otrokovo starost in ustrezen način zaužitja, ki je za otroka najbolj primeren. Do 1. leta starosti se brez nadzora zdravnika vitaminov in mineralov ne dodaja (2,3).

 

VIRI:

  1. Medić-Šarić M, Buhač I, Bradamante V. Vitamini in minerali. IN OBS MEDICUS d.o.o., Ptuj, 2002.
  2. Vitamini in minerali. https://www.gorenjske-lekarne.si/svetovanje-clanek/vitamini-in-minerali. Dostopno: 15.1.2022.
  3. Tveganje za prekomerno odmerjanje vitaminov in mineralov pri otrocih. https://www.gorenjske-lekarne.si/svetovanje-clanek/tveganje-za-prekomerno-odmerjanje-vitaminov-in-min. Dostopno: 15.1.2022.

Kakovost STADA

V podjetju Stada je vrhunska kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do naših uporabnikov na prvem mestu. Poseben poudarek namenjamo zanesljivosti in varnosti naših izdelkov, kar predstavlja temeljno načelo naše predanosti visokim standardom.

Preberite več

Izdelki brez recepta

Mnenja strank

“Prehransko dopolnilo Cetebe sem jemala nekaj tednov in opazila izboljšanje svojega počutja. Po redni uporabi se počutim bolj energično. Embalaža je priročna, kapsule pa enostavne za zaužitje.”

• Simona, Ljubljana

Na voljo tudi v spletnih lekarnah