Prehranska dopolnila

Domov Naši izdelki Prehranska dopolnila Cetebe®

Cetebe®

60 kapsul

Prehransko dopolnilo za podporo imunskemu sistemu* pri povečanih fizičnih in psihičnih obremenitvah**. Vsebuje vitamin C (300 mg) v perlicah s podaljšanim delovanjem (Time pearls® vitamin C), cink in vitamin D3. 

Prehransko dopolnilo Cetebe® Defence plus je primerno za vsakodnevno dopolnjevanje prehrane oseb, starejših od 14 let, ki:

 • so prekomerno obremenjene,
 • kadijo,
 • imajo neuravnoteženo prehrano z malo svežega sadja in zelenjave,
 • se intenzivno ukvarjajo s športom

ter za dopolnjevanje prehrane v hladnejših mesecih, ko je imunski sistem* bolj obremenjen.

Cetebe DEFENCE plus vsebuje usklajeno kombinacijo treh izjemno pomembnih hranil v kakovostnih in telesu prijaznih oblikah, ki omogočajo optimalen izkoristek.

 • Vitamin C v perlicah s podaljšanim delovanjem

Ker ima telo omejeno sposobnost zadrževanja večjih količin vitamina C na enkrat, se v primeru hitrega in čezmernega povečanja ravni vitamina C v krvi vsa presežna količina izloči z urinom. Vitamin C se iz perlic (Time pearls®) sprošča počasi, plast za plastjo, in tako čez dan več ur oskrbuje telo z manjšimi količinami vitamina C.

 • Vrsta vitamina D, ki ga vsebuje Cetebe® DEFENCE plus, je učinkovita oblika vitamina D, D3 oziroma holekalciferola, ki ga tvori telo s pomočjo sončne svetlobe.
 • Cink, ki ga vsebuje Cetebe® DEFENCE plus, je v obliki cinkovega glukonata. Ta organska cinkova spojina se zlahka in veliko bolje absorbira v človeškem telesu kot številne druge cinkove spojine. Ker telo cink zadrži le v omejenem obsegu, je treba ta element v sledovih redno vnašati s hrano.

*Vitamin C ima:

 • vlogo pri zaščiti celic (imunske celice, kolagenska tkiva v koži in ožilju, hrustanec…) pred oksidativnim stresom,
 • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* in prispeva k delovanju živčnega sistema ter k normalnemu psihološkemu delovanju**.
 • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg poleg priporočenega dnevnega vnosa.
 • prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti** (povečuje absorpcijo nehemskega železa, prispeva k sproščanju energije pri presnovi).

Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* in kognitivnih funkcijah**, vitamin D pa prispeva k delovanju imunskega sistema*.

Sestava na 1 kapsulo % PDV1) na 1 kapsulo
Vitamin C 300 mg 375 %
Cink  10 mg 100 %
Vitamin D3 10 µg (400 I.U.) 200 %

1)Priporočeni dnevni vnos hranil v skladu z uredbo EU 1169/2011

Vitamin C (L-askorbinska kislina); sredstvo za povečanje prostornine: celuloza; želatina; cinkov glukonat; sredstvo za glaziranje: šelak; sladkor; popolnoma hidrogenirane rastlinske maščobe (kokosova in palmova maščoba); koruzni škrob; sredstvo za glaziranje: smukec; barvilo: riboflavin; sredstvo za uravnavanje kislosti: vinska kislina (L+); sredstvo za glaziranje: maščobne kisline; vitamin D3 (holekalciferol).

Pakiranje 60 kapsul.

Za dopolnitev dnevne prehrane pogoltnite 1 kapsulo na dan, skupaj s tekočino. Primerno za osebe, starejše od 14 let.

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav življenjski slog.

Med jemanjem tega prehranskega dopolnila ne smete sočasno jemati drugih prehranskih dopolnil, ki vsebujejo cink.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Pretisne omote shranjujte v škatli za zagotovitev zaščite pred svetlobo.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav življenjski slog.

Cetebe® je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Mnenja

Simona, Ljubljana

Prehransko dopolnilo Cetebe sem jemala nekaj tednov in opazila izboljšanje svojega počutja. Po redni uporabi se počutim bolj energično. Embalaža je priročna, kapsule pa enostavne za zaužitje.

20. 12. 2023

Kakovost STADA

V podjetju Stada je vrhunska kakovost izdelkov ter odgovoren odnos do naših uporabnikov na prvem mestu. Poseben poudarek namenjamo zanesljivosti in varnosti naših izdelkov, kar predstavlja temeljno načelo naše predanosti visokim standardom.

Preberite več

Koristni nasveti

Mnenja strank

“Prehransko dopolnilo Cetebe sem jemala nekaj tednov in opazila izboljšanje svojega počutja. Po redni uporabi se počutim bolj energično. Embalaža je priročna, kapsule pa enostavne za zaužitje.”

• Simona, Ljubljana

Na voljo tudi v spletnih lekarnah